Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjny sycylijski makaron. To pyszne i wartościowe danie. Smak dojrzałych bakłażanów i pomidorów przywodzi na myśl wakacje na słonecznej Sycylii.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3530
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 514
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 332
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7231
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 470
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3530
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 514
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 332
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7231
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 470
Składniki
Cebulę posiekać i wrzucić do rondla. Podsmażać na 3 łyżkach oliwy z oliwek.
Pomidory pokroić na duże kawałki.
Do rondla wrzucić pęczek bazylii i po około minucie pomidory, posolić i gotować na małym ogniu przez 25 minut (aż zmiękną).
Wyjąć bazylię na kilka minut przed końcem gotowania. Pozbyć się skórek z pomidorów, a następnie zmielić za pomocą młynka.
Bakłażany umyć i pokroić i smażyć na oliwie z oliwek przez 1-2 minuty.
Makaron gotować aż będzie al dente. Odcedzić i przełożyć na talerz. Polać sosem z pomidorów. Dodać smażone bakłażany, udekorować paroma listkami bazylii i posypać startą ricottą.