Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjny sycylijski makaron. To pyszne i wartościowe danie. Smak dojrzałych bakłażanów i pomidorów przywodzi na myśl wakacje na słonecznej Sycylii.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44663
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182106
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 261
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44663
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182106
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 261
Składniki
Cebulę posiekać i wrzucić do rondla. Podsmażać na 3 łyżkach oliwy z oliwek.
Pomidory pokroić na duże kawałki.
Do rondla wrzucić pęczek bazylii i po około minucie pomidory, posolić i gotować na małym ogniu przez 25 minut (aż zmiękną).
Wyjąć bazylię na kilka minut przed końcem gotowania. Pozbyć się skórek z pomidorów, a następnie zmielić za pomocą młynka.
Bakłażany umyć i pokroić i smażyć na oliwie z oliwek przez 1-2 minuty.
Makaron gotować aż będzie al dente. Odcedzić i przełożyć na talerz. Polać sosem z pomidorów. Dodać smażone bakłażany, udekorować paroma listkami bazylii i posypać startą ricottą.