Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbiciele makaronu, jeśli są na Smakerze, a wiem, że tak. Bierzcie ten przepis w ciemno.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 335
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2604
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 335
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2604
Składniki
Makaron ugotowałem w dużej ilości wody z solą oraz kilkoma łyżkami oliwy al dente. Sos: papryczkę posiekałem na bardzo drobniutkie kawałeczki, podobnie obrany czosnek. Na patelni rozgrzałem oliwę, wrzuciłem na nią papryczkę, czosnek i anchois, smażyłem na dużym ogniu przez kilka chwil - aż czosnek się zrumienił. Dodałem pomidory, oliwki, kapary oraz pieprz i zagotowałem często mieszając na średnim ogniu.
Odcedziłem makaron, dodałem sos, dokładnie wymieszałem i wyłożyłem na talerze. Każdą porcję posypałem sporą ilością natki pietruszki.