Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbiciele makaronu, jeśli są na Smakerze, a wiem, że tak. Bierzcie ten przepis w ciemno.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28907
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2198
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28907
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2198
Składniki
Makaron ugotowałem w dużej ilości wody z solą oraz kilkoma łyżkami oliwy al dente. Sos: papryczkę posiekałem na bardzo drobniutkie kawałeczki, podobnie obrany czosnek. Na patelni rozgrzałem oliwę, wrzuciłem na nią papryczkę, czosnek i anchois, smażyłem na dużym ogniu przez kilka chwil - aż czosnek się zrumienił. Dodałem pomidory, oliwki, kapary oraz pieprz i zagotowałem często mieszając na średnim ogniu.
Odcedziłem makaron, dodałem sos, dokładnie wymieszałem i wyłożyłem na talerze. Każdą porcję posypałem sporą ilością natki pietruszki.