Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny danie z makaronu. Klasycznie - z sosem pomidorowym, ale dodane trochę pikanterii.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Makaron ugotować al dente. Przepłukać zimną wodą.
Cebulę, czosnek obrać. Drobno posiekać. Strączki chili przekroić wzdłuż, wydłubać nasiona i również posiekać.
W garnku lub głębokiej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej cebulę z czosnkiem. Dodać przecier, chili, sól, pieprz i gotować na średniej mocy kuchenki ok. 7 minut.
Liście bazylii porwać na kawałki. Dodać do sosu. Do sosu wrzucić również makaron oraz pomidory pokrojone w kostkę. Całość delikatnie wymieszać.
Zetrzeć parmezan na tarce i posypać makaron przed podaniem.
Przepis został zainspirowany przepisem z książki "Sztuka przyprawiania potraw".