Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny danie z makaronu. Klasycznie - z sosem pomidorowym, ale dodane trochę pikanterii.
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 103
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 475
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 188
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 103
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 475
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 188
Składniki
Makaron ugotować al dente. Przepłukać zimną wodą.
Cebulę, czosnek obrać. Drobno posiekać. Strączki chili przekroić wzdłuż, wydłubać nasiona i również posiekać.
W garnku lub głębokiej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej cebulę z czosnkiem. Dodać przecier, chili, sól, pieprz i gotować na średniej mocy kuchenki ok. 7 minut.
Liście bazylii porwać na kawałki. Dodać do sosu. Do sosu wrzucić również makaron oraz pomidory pokrojone w kostkę. Całość delikatnie wymieszać.
Zetrzeć parmezan na tarce i posypać makaron przed podaniem.
Przepis został zainspirowany przepisem z książki "Sztuka przyprawiania potraw".