Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny danie z makaronu. Klasycznie - z sosem pomidorowym, ale dodane trochę pikanterii.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1001
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4413
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 449
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2692
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38728
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1001
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4413
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 449
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2692
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38728
Składniki
Makaron ugotować al dente. Przepłukać zimną wodą.
Cebulę, czosnek obrać. Drobno posiekać. Strączki chili przekroić wzdłuż, wydłubać nasiona i również posiekać.
W garnku lub głębokiej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej cebulę z czosnkiem. Dodać przecier, chili, sól, pieprz i gotować na średniej mocy kuchenki ok. 7 minut.
Liście bazylii porwać na kawałki. Dodać do sosu. Do sosu wrzucić również makaron oraz pomidory pokrojone w kostkę. Całość delikatnie wymieszać.
Zetrzeć parmezan na tarce i posypać makaron przed podaniem.
Przepis został zainspirowany przepisem z książki "Sztuka przyprawiania potraw".