Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W domowym zaciszu możemy wyczarować chińczyka jeszcze smaczniejszego niż te z dowozu:). Co ważne są to zazwyczaj dania bardzo szybkie w wykonaniu, nie musimy więc obawiać się o godziny spędzone w kuchni. Warto zaopatrzyć się w kilka ważnych dla tej kuchni składników.
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17610
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6693
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17610
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6693
 
         
         
                Składniki
Wołowinę drobno siekamy, paprykę i papryczki chilli kroimy w paski, cebulę w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę.
Na mocno rozgrzanym oleju smażymy mięso do mocnego zarumienienia. Dodajemy wszystkie warzywa poza groszkiem, smażymy przez 5 minut. Po tym czasie dodajemy sos sojowy, sos ostrygowy, przyprawy, zalewamy wszystko 1/2 szklanki wody, dodajemy groszek. Dusimy przez około 40 minut aż mięso i warzywa zmiękną.
Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Łączymy z nim mięso i warzywa. Posypujemy natką pietruszki, szczypiorem i sezamem.