Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W domowym zaciszu możemy wyczarować chińczyka jeszcze smaczniejszego niż te z dowozu:). Co ważne są to zazwyczaj dania bardzo szybkie w wykonaniu, nie musimy więc obawiać się o godziny spędzone w kuchni. Warto zaopatrzyć się w kilka ważnych dla tej kuchni składników.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4572
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12344
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7013
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4572
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12344
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7013
Składniki
Wołowinę drobno siekamy, paprykę i papryczki chilli kroimy w paski, cebulę w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę.
Na mocno rozgrzanym oleju smażymy mięso do mocnego zarumienienia. Dodajemy wszystkie warzywa poza groszkiem, smażymy przez 5 minut. Po tym czasie dodajemy sos sojowy, sos ostrygowy, przyprawy, zalewamy wszystko 1/2 szklanki wody, dodajemy groszek. Dusimy przez około 40 minut aż mięso i warzywa zmiękną.
Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Łączymy z nim mięso i warzywa. Posypujemy natką pietruszki, szczypiorem i sezamem.