Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne połączenie makaronu z wątróbką
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15812
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4786
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 500
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15812
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4786
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 500
Składniki
Oczyścić wątróbkę. Cebulę pokroić w piórka. Posiekać czosnek i natkę pietruszki. Nastawić makaron. W dużej patelni zeszklić cebulkę, dodać czosnek, doprawić majerankiem, pieprzem i posolić. Dodać wątróbkę i usmażyć ją według uznania. Kiedy makaron będzie al dente, dodawać go do wątróbki tak, by dostało się z nim trochę wody z gotowania. Szybko przemieszać. Dodać natkę. Można jeszcze podlać wodą z makaronu. Danie powinno się delikatnie błyszczeć. Podawać posypane grubo mielonym pieprzem