Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne połączenie makaronu z wątróbką
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2036
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5442
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5482
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2036
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5442
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5482
Składniki
Oczyścić wątróbkę. Cebulę pokroić w piórka. Posiekać czosnek i natkę pietruszki. Nastawić makaron. W dużej patelni zeszklić cebulkę, dodać czosnek, doprawić majerankiem, pieprzem i posolić. Dodać wątróbkę i usmażyć ją według uznania. Kiedy makaron będzie al dente, dodawać go do wątróbki tak, by dostało się z nim trochę wody z gotowania. Szybko przemieszać. Dodać natkę. Można jeszcze podlać wodą z makaronu. Danie powinno się delikatnie błyszczeć. Podawać posypane grubo mielonym pieprzem