Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron który zawsze jest u mnie gdy gotuje rosół,polecam rosół zupełnie nadbiera innego smaku :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Mąkę wymieszać z jajkiem i szczyptą soli, delikatnie dolewać wody tak aby ciastko nie było za rzadkie.Wyrabiać kilka minut.
Ciasto podzielić na dwie mniejsze kulki i wałkować przy pomocy wałka bardzo cienko.
Rozwałkowane ciasto odkładamy do wysuszenia w ciepłe miejsce,po przesuszeniu kroimy cieniutko przy pomocy noża lub tak jak ja maszynką do makaronu.
Gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut,podajemy z gorącym np rosołem lub inną zupą. Gdy chcemy aby makaronu było więcej podwajamy ilość składników. Smacznego!!!