Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron który zawsze jest u mnie gdy gotuje rosół,polecam rosół zupełnie nadbiera innego smaku :)
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 17
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 27
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 142
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10973
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 274
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 17
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 27
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 142
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10973
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 274
Składniki
Mąkę wymieszać z jajkiem i szczyptą soli, delikatnie dolewać wody tak aby ciastko nie było za rzadkie.Wyrabiać kilka minut.
Ciasto podzielić na dwie mniejsze kulki i wałkować przy pomocy wałka bardzo cienko.
Rozwałkowane ciasto odkładamy do wysuszenia w ciepłe miejsce,po przesuszeniu kroimy cieniutko przy pomocy noża lub tak jak ja maszynką do makaronu.
Gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut,podajemy z gorącym np rosołem lub inną zupą. Gdy chcemy aby makaronu było więcej podwajamy ilość składników. Smacznego!!!