Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron który zawsze jest u mnie gdy gotuje rosół,polecam rosół zupełnie nadbiera innego smaku :)
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1618
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17864
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1924
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1618
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17864
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1924
Składniki
Mąkę wymieszać z jajkiem i szczyptą soli, delikatnie dolewać wody tak aby ciastko nie było za rzadkie.Wyrabiać kilka minut.
Ciasto podzielić na dwie mniejsze kulki i wałkować przy pomocy wałka bardzo cienko.
Rozwałkowane ciasto odkładamy do wysuszenia w ciepłe miejsce,po przesuszeniu kroimy cieniutko przy pomocy noża lub tak jak ja maszynką do makaronu.
Gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut,podajemy z gorącym np rosołem lub inną zupą. Gdy chcemy aby makaronu było więcej podwajamy ilość składników. Smacznego!!!