Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z makaronu dyniowego to ciekawe i bardzo smaczne danie. Taka zapiekanka to dobry sposób na wykorzystanie mięsa pozostałego z rosołu.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 214
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 738
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3584
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 214
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 738
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3584
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 739
Składniki
Oczyszczoną z nasion dynię ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec przez 25 minut w temp 180 stopni, ostudzić. Widelcem wydrążyć makaron, wymieszać z posiekanym szczypiorem, szczyptą soli i pieprzu.
Na rozgrzanym smalcu podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, posiekany por, czosnek i pieczarki. Wymieszać z pokrojonym w kostkę mięsem, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup w płynie.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem, wyłożyć połowę makaronu dyniowego i mięso z pieczarkami. Przykryć pozostałym makaronem.
Śmietanę wymieszać z jajkiem, pieprzem i startym żółtym serem, zalać zapiekankę.
Wstawić do piekarnika i piec około 20 minut w temp 190 stopni. Podawać z sosem pieczarkowym lub grzybowym.