Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron farfalle z czerwonym pesto, kurczakiem, cukinią i rukolą zrobimy w kilka chwil zyskując pełnowartościowy obiad. Obiad polecam szczególnie na cieplejsze dni, jest lekki, ale również sycący.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 271
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 246
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 49
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 271
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 246
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 49
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kurczaka, cebulę i cukinię kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kurczaka. Kiedy się zarumieni dodajemy cebulę, czosnek i cukinię. Smażymy do momentu aż woda odparuje. Wtedy dodajemy pesto, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z makaronem i rukolą. Przed podaniem posypujemy mozzarellą.