Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest bardzo proste i bardzo smakowite. Kilka prostych składników, 15 minut i mamy smaczny obiad. Do dzieła:)!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka. Kiedy się zarumieni dodajemy szpinak i posiekaną cebulę. Kiedy woda ze szpinaku odparuje, dodajemy odsączoną z zalewy fasolę, dolewamy 1 szklankę wody oraz passatę. Dusimy przez 10 minut, po tym czasie wlewamy mąkę rozmieszaną w odrobinie zimnej wody. Gotujemy jeszcze chwilę do momentu aż sos zgęstnieje.
Makaron wykładamy na talerze, polewamy przygotowanym sosem, posypujemy starym żółtym serem.