Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest bardzo proste i bardzo smakowite. Kilka prostych składników, 15 minut i mamy smaczny obiad. Do dzieła:)!
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1097
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113481
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1530
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1097
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113481
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1530
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka. Kiedy się zarumieni dodajemy szpinak i posiekaną cebulę. Kiedy woda ze szpinaku odparuje, dodajemy odsączoną z zalewy fasolę, dolewamy 1 szklankę wody oraz passatę. Dusimy przez 10 minut, po tym czasie wlewamy mąkę rozmieszaną w odrobinie zimnej wody. Gotujemy jeszcze chwilę do momentu aż sos zgęstnieje.
Makaron wykładamy na talerze, polewamy przygotowanym sosem, posypujemy starym żółtym serem.