Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyż makaron nie lubi sera ? Ja twierdzę, że się doskonale komponują. PS : świeży tuńczyk powinien być użyty, u nas trudno dostępny, użyłem z puszki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 960
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2849
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14640
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 960
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2849
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14640
Składniki
Cebulę i czosnek po obraniu drobno posiekałem. Natkę pietruszki opłukałem, osuszyłem, również posiekałem. W głębokiej patelni rozgrzałem olej, podsmażyłem cebulę i czosnek. Po zeszkleniu dodałem pomidory z puszki i posiekane suszone pomidory. W garnku z wrzącą i osoloną wodą zagotowałem makaron. Gdy makaron był prawie gotowy wrzuciłem do sosu , do którego dodałem tuńczyka, oliwki, kapary i posiekaną natkę pietruszki, podgrzałem, zestawiłem z kuchenki. Na tarce o drobnych oczkach starłem połowę parmezanu, dodałem do sosu, wymieszałem. Doprawiłem solą i pieprzem. Na koniec posypałem resztą parmezanu startego w cienkie wiórki.