Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron konjac nie zawiera glutenu, cukru i tłuszczu oraz dostarcza minimalną ilość kalorii. Sprawdzi się świetnie w towarzystwie bogatych w smak sosów jak np. hoisin.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2425
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5150
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 170
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2425
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5150
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 170
Składniki
Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 10-15 minut. Po tym czasie kroimy na paseczki. Paprykę kroimy w plasterki, sałatę szatkujemy. Makaron odcedzamy. Na oleju smażymy grzyby przez kilka minut. Dodajemy paprykę, pędy bambusa, sałatę rzymską, chilli i czosnek. Smażymy jeszcze 2 minuty. Dodajemy makaron i sos hoisin. Smażymy, często mieszając, kolejne 2 minuty. Przed podaniem posypujemy sezamem. Taki makaron jest idealnym dodatkiem do ryb, owoców morza lub mięsa. ja podałam go z paluszkami surimi w tempurze z tego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-paluszki-surimi-w-tempurze,1905179,sprytnachochla.html