Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą z marchwią i żurawiną oraz z pieczarkami, mięsem wieprzowym i grzybami leśnymi.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 225
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 147
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 529
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 225
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 147
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 529
Składniki
W litrze wody z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy pokrojone w kostkę grzyby i mięso. Gotujemy 30 minut. Po tym czasie dodajemy odciśniętą z soku kapustę, mieszamy i gotujemy 60 minut. Jeżeli po tym czasie kapusta będzie już miękka doprawiamy do smaku pieprzem i solą. W między czasie gotujemy makaron łazanki. Ugotowaną kapustę z mięsem i grzybami wykładamy na durszlak i odciskamy z wywaru. Wywaru nie wylewamy, możemy zużyć go do ugotowania kwaśnicy. Odciśniętą kapustę z mięsem i grzybami przekładamy do brytfanki z olejem, mieszamy dodając stopniowo odcedzony makaron łazanki. Dusimy na wolnym ogniu 10 minut. Smacznego!!!