Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie wczoraj miałam imieniny a dziś byli goście, w sumie za bardzo nie było czasu na przygotowanie obiadu ponieważ piekłam ciasto na zamówienie dla koleżanki. Dlatego dziś przygotowałam szybki obiad gotowy w zaledwie piętnaście minut. Nic w tym trudnego wystarczy makaron i szynka lub co tam mamy w lodówce z kiełbas a za bardzo nie ma komu tego zjeść. Przygotowane w sposób jaki opiszę na pewno kiełbasa czy szynka się nie zmarnują. Rodzina będzie zachwycona takim szybkim obiadkiem.
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17096
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2473
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4654
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1843
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17096
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2473
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4654
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1843
Składniki
Na początek przygotować produkty czyli gotowana pachwinę pokroić w kostkę, szynkę również w kostkę drobniejszą może być również dowolna kiełbasa, cebulę także w kostkę może być grubszą, ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach.
Na patelnię wlać olej, dodać najpierw pachwinę i ją podsmażyć na lekko brązowy kolor, do podsmażonej pachwiny dodać cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażyć na średnim ogniu aż się zeszkli. Gdy to już gotowe dodać pokrojoną szynkę i całość również podsmażyć.
Jak już mamy podsmażone produkty do garnka wlać wodę posolić ją i ugotować makaron dowolny na miękko. Ugotowany odlać na durszlak lekko przelać zimną wodą aby makaron pozostał ciepły. Ocieknięty makaron przełożyć do garnka dodać do niego podsmażone mięsa z cebulą i całość dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Jak już mamy wymieszany makaron z podsmażonymi mięsami i cebulą do całości dodać większą część startego sera żółtego i również całość wymieszać do połączenia się wszystkich składników ze sobą. W czasie mieszania ser żółty ładnie się rozpuści i danie zrobi się lekko kleiste.
Gotowe danie wyłożyć na talerze i posypać resztą która pozostała sera żółtego. Jeśli ktoś lubi keczup można nim polać danie. Danie jest bardzo syte a po za tym bardzo szybkie w przygotowaniu. Serdecznie polecam zapracowanym lub takim którzy nie bardzo mają czas aby przygotować obiad. A i kiełbasy które nie schodzą na kanapki będą wykorzystane i nic się nie zmarnuje.