Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby "chińszczyzna" a taka prosta w wykonaniu :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2974
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3673
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 241
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 346
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2974
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3673
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 241
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 346
Składniki
Przyprawy łączymy dolewamy trochę oliwy. (Ja lubię na ostro więc nie żałuję sosu chili). Filety płuczemy osuszamy i kroimy w cienkie paski. Łączymy z marynatą i wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny.
Grzybki Mun płuczemy, moczymy je w ciepłej wodzie ok. 20 minut, gdzie grzyb powiększą się co najmniej pięć razy. Grzyby odcedzić, a wodę zachować.
Na patelni rozgrzewamy olej, kurczaka wyjmujemy z marynaty i smażymy na dużym ogniu. Gdy się ze złoci dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki marchew, groszek i grzyby ( ja nie kroję grzybów).
Do miski z pozostałością marynaty dolewamy pół szklanki wody, w której moczyliśmy grzyby. Powstałym eliksirem podlewamy zawartość patelni. Dusimy do miękkości ( trzeba próbować ).
Makaron Nudle gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Makaron łączmy z zawartością patelni i wykładamy na talerze .