Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie jest bardzo smaczne, makaron ze szpinakiem rozpływa się w ustach.........SMACZNEGO!!!
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 157
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 224
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 157
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 224
Składniki
na oleju rzepakowym podsmażyć pokrojone cebule posypane cukrem do złocistej cebuli dodać wyciśnięte z praski ząbki czosnku i z 1 minutę podsmażać aby czosnek nie zbrązowiał bo będzie gorzki umyty szpinak, odciśnięty z wody nożyczkami kuchennymi pokroić wprost do cebuli z czosnkiem, dodać kostkę rosołową, paprykę ostrą, podsmażać mieszając z 5 minut do szpinaku dodać serek mascarpone i na małym ogniu mieszając połączyć składniki, nie gotować makaron parppadelle ugotować wg opisu na opakowaniu w osolonej wodzie, ja gotowałam z 2 minuty dłużej, odsączyć na durszlaku i dodać wszystko do szpinaku, delikatnie wymieszać usmażyć na oleju jajka sadzone po dwa na osobę, posypać solą, podać jajka na makaronie, przybrać listkami szpinaku, koperku i np. pomidorem,posypać świeżo zmielonym pieprzem