Do góry

Dania główne Przepis na:

makaron parppadelle ze szpinakiem, mascarpone i jajkami sadzonymi...

makaron parppadelle ze szpinakiem, mascarpone i jajkami sadzonymi...

Autor:

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1674

Dodano:

Odsłon: 352

danie jest bardzo smaczne, makaron ze szpinakiem rozpływa się w ustach.........SMACZNEGO!!!

Składniki

  • makaron 1 opakowanie Parppadelle Czanieckie makarony
  • olej rzepakowy 1/4 szklanki
  • cukier 1 łyżeczka
  • cebula 2 sztuki
  • ząbki czosnku 6 sztuk
  • kostka rosołowa 1 sztuka
  • szpinak świeży 1 pęczek
  • serek mascarpone 250 gram
  • papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki
  • pieprz czarny mielony - ile potrzeba
  • jajka 10 sztuk
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
makaron parppadelle ze szpinakiem, mascarpone i jajkami sadzonymi...

Przygotowanie

  1. na oleju rzepakowym podsmażyć pokrojone cebule posypane cukrem


    do złocistej cebuli dodać wyciśnięte z praski ząbki czosnku i z 1 minutę podsmażać aby czosnek nie zbrązowiał bo będzie gorzki


    umyty szpinak, odciśnięty z wody nożyczkami kuchennymi pokroić wprost do cebuli z czosnkiem, dodać kostkę rosołową, paprykę ostrą, podsmażać mieszając z 5 minut


    do szpinaku dodać serek mascarpone i na małym ogniu mieszając połączyć składniki, nie gotować


    makaron parppadelle ugotować wg opisu na opakowaniu w osolonej wodzie, ja gotowałam z 2 minuty dłużej, odsączyć na durszlaku i dodać wszystko do szpinaku, delikatnie wymieszać


    usmażyć na oleju jajka sadzone po dwa na osobę, posypać solą, podać jajka na makaronie, przybrać listkami szpinaku, koperku i np. pomidorem,posypać świeżo zmielonym pieprzem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń