Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny zestaw, połączenia gotującego się gulaszu warzywno - mięsnego z makaronem penne.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100681
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5820
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100681
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5820
Składniki
Mięso płuczemy w zimnej wodzie, osączamy z wody, kroimy w kawałki 4 x 4 cm, przyprawiamy pieprzem i solą. Rozgrzewamy 3 łyżki oleju rzepakowego na dużej patelni, wkładamy kawałki mięsa i smażymy pod przykryciem.
W między czasie kroimy w kostkę papryki, por i cebulę.
Gdy mięso troszkę się poddusi dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Nastawiamy 1,5 litra wody w garnku z pastą rosołową, suchą włoszczyzną, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pokrojonym lubczykiem.
Uduszone mięso z warzywami przekładamy łyżką cedzakową do gotującego się wywaru, dodajemy startą gałkę muszkatołową, czosnek, pomidory krojone i sos sojowy.
Gotujemy na wolnym ogniu do momentu miękkości mięsa i warzyw.
Dodajemy 30 dag makaronu penne i dalej gotujemy na wolnym ogniu do momentu miękkości makaronu.
Na koniec gotowania jeszcze raz próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy solą i innym i przyprawami.
Smacznego :)