Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale ostre danie, dla fanów papryczki chili ;)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21923
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 150
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 338
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 454
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21923
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 150
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 338
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 454
Składniki
Na patelni na średnim ogniu rozgrzewamy oliwę, chili – całe – przekuwamy w kilku miejscach, np nożem i wrzucamy na patelnię. Smażymy na małym/średnim ogniu około 10 minut.
W międzyczasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i pozostawiamy obok.
astępnie na patelnię dodajemy czosnek i anchois, smażymy na średnim ogniu 2-3 minuty, dodajemy passatę lub pomidory z puszki i oregano. Dusimy na średnim ogniu przez 6-7 minut.
Patelnię zdejmujemy z ognia, sos łączymy z makaronem i podajemy.