Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale ostre danie, dla fanów papryczki chili ;)
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1802
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 275
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1802
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Na patelni na średnim ogniu rozgrzewamy oliwę, chili – całe – przekuwamy w kilku miejscach, np nożem i wrzucamy na patelnię. Smażymy na małym/średnim ogniu około 10 minut.
W międzyczasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i pozostawiamy obok.
astępnie na patelnię dodajemy czosnek i anchois, smażymy na średnim ogniu 2-3 minuty, dodajemy passatę lub pomidory z puszki i oregano. Dusimy na średnim ogniu przez 6-7 minut.
Patelnię zdejmujemy z ognia, sos łączymy z makaronem i podajemy.