Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie, dietetyczne i szybko można go sporządzić. Do tego tanie i nie wymaga zakupu wielu produktów.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29156
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9027
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 761
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29156
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9027
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 761
Składniki
Łodygi (te mniejsze) brokułów obrać, pokroić w drobne plasterki, różyczki kwiatów podzielić. Następnie rozgrzać dużą patelnię, wlać oliwę z oliwek. Kiedy będzie gorąca, wrzucić czosnek, chilli oraz pokrojone łodyżki brokułów, smażyć i mieszać przez 3 - 5 minut. Dodać różyczki kwiatów, smażyć i nadal mieszać
Jednocześnie gotować makaron, dodając do wrzącej wody łyżeczkę soli. Po chwili dolać kilka łyżek wody z makaronu, mieszać, zostawić na chwilę pod przykryciem. W tym czasie odcedzić makaron, wrzucić na patelnię z brokułami, zamieszać, dodać odsączony z zalewy zielony groszek konserwowy i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Podawać posypany parmezanem i pieprzem (uwaga z dawkowaniem pieprzu, by nie przesadzić, bo potrawa może być za ostra).