Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachwyca zapachem i smakiem...
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Pomidory sparzyć wrzątkiem, przelać zimną wodą, obrać ze skórki. Pokroić na ćwiartki, oczyścić z pestek, miąższ pokroić w drobną kostkę. Zioła umyć, posiekać. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kosteczkę. Schab umyć, osuszyć, pokroić w paski.Orzechy grubo posiekać. Makaron połamać na kawałki. Orzechy i orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni. Wyjąć, przełożyć na talerzyk. Na patelni rozgrzać olej, na silnym ogniu szybko obsmażyć mięso (3-4 minuty). Dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć razem. Oprószyć solą i pieprzem, wymieszać, wyjąć. - Na tłuszczu ze smażenia poddusić pomidory (5 minut). Wlać 750 ml wody, dodać koncentrat, orzechy, zioła, bulion, paprykę i orzeszki piniowe, zagotować. Włożyć makaron, gotować 10 minut, często mieszając. Dodać schab i jeszcze krótko podgrzać. Ponownie doprawić do smaku. Gotową potrawę można udekorować paseczkami suszonej szynki.