Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte, pyszne, trochę zabawy jest ale efekt finalny powala :)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 17559
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9496
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2066
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4070
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 666
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 334
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 17559
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9496
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2066
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4070
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 666
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 334
Składniki
Rozgrzać oliwę i masło na dużej, głębokiej patelni, dodać cebulę i smażyć aż się zarumieni. W tym czasie posiekać marchew, seler i papryki na małe kostki lub plasterki.
Dodać na patelnię warzywa i smażyć na małym ogniu przez 8-10 minut, często mieszając, aż warzywa będą miękkie. Dobrze doprawić solą i pieprzem, następnie dodać ser mascarpone i poczekać aż się roztopi.
W tym czasie zagotować duży garnek osolonej wody. Kiedy warzywa będą gotowe, rzucić makaron do gotującej się wody i dobrze wymieszać. Gotować przez 3 minuty, aż będzie al dente, odcedzić pozostawiając 150 ml zagotowanej wody.
Dodać do odstawionej wody warzywną kostkę rosołową i mieszać, aż się rozpuści. Wrzucić makaron do warzyw i dobrze wymieszać, używając wody do rozcieńczania sosu.
Dodać pokrojoną w kostki mozzarellę, pozwalając jej się rozpuścić. Doprawić jeśli to konieczne. Rozdzielić makaron do 4 misek i przed podaniem skropić odrobiną oliwy z oliwek oraz octu balsamicznego.