Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron razowy z tuńczykiem i oliwkami

Makaron razowy z tuńczykiem i oliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 114 Ocena: 552

Dodano:

Odsłon: 420

FIT

Składniki

  • 200 g makaronu razowego
  • 1 puszka tyńczyka w oliwie z oliwek Rio Mare
  • 1 puszka pomidorów
  • 10 oliwek
  • 1 szalotka
  • czosnek (1-2 ząbki)
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • 10 listków bazylii + listki do dekoracji
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu.

    2. W rondelku rozgrzej 2 łyżki oliwy (możesz wykorzystać tą z tuńczyka).

    3. Dodaj szalotkę i czosnek pokrojone w drobną kostkę.

    4. Dorzuć tuńczyka (wcześniej odsącz go z oliwy) oraz oliwki pokrojone w talarki.

    5. Dodaj pomidory z puszki. Gotuj około 5-10 minut.

    6. Pod koniec dorzuć listki bazylii.

    7. Dopraw solą morską i pieprzem czarnym świeżo mielonym.

    8. Wymieszaj z ugotowanym makaronem.

    9. Podawaj udekorowane listkami bazylii.

    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń