Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty, a jednocześnie dietetyczny!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 916
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15267
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1878
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 916
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15267
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1878
Składniki
Patisony jeśli są młode wystarczy jedynie porządnie umyć (nie trzeba ich obierać ze skórki i usuwać nasienia).
Dwa patisony pokroić w plasterki i lekko posolić, a następnie zapiec w piekarniku (20 min/180stopni).
Jednego patisona obgotować i zblendować do konsystencji sosu z dodatkiem pomidorów z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim.
Pestki dyni uprażyć na teflonowej patelni, a makaron ryżowy przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Gotowy makaron wymieszać z sosem i podawać z kawałkami grillowanego patisona oraz pestkami dyni.