Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty, a jednocześnie dietetyczny!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68115
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1967
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68115
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1967
Składniki
Patisony jeśli są młode wystarczy jedynie porządnie umyć (nie trzeba ich obierać ze skórki i usuwać nasienia).
Dwa patisony pokroić w plasterki i lekko posolić, a następnie zapiec w piekarniku (20 min/180stopni).
Jednego patisona obgotować i zblendować do konsystencji sosu z dodatkiem pomidorów z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim.
Pestki dyni uprażyć na teflonowej patelni, a makaron ryżowy przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Gotowy makaron wymieszać z sosem i podawać z kawałkami grillowanego patisona oraz pestkami dyni.