Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty, a jednocześnie dietetyczny!
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4732
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 70
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 187
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 78
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4732
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 70
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 187
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 78
Składniki
Patisony jeśli są młode wystarczy jedynie porządnie umyć (nie trzeba ich obierać ze skórki i usuwać nasienia).
Dwa patisony pokroić w plasterki i lekko posolić, a następnie zapiec w piekarniku (20 min/180stopni).
Jednego patisona obgotować i zblendować do konsystencji sosu z dodatkiem pomidorów z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim.
Pestki dyni uprażyć na teflonowej patelni, a makaron ryżowy przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Gotowy makaron wymieszać z sosem i podawać z kawałkami grillowanego patisona oraz pestkami dyni.