Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron ryżowy z patisonem

Makaron ryżowy z patisonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 548

Dodano:

Odsłon: 1985

Bardzo prosty, a jednocześnie dietetyczny!

Składniki

  • makaron ryżowy 100g
  • patisony małe 3 sztuki
  • pestki dyni 1 łyżeczka
  • przyprawy: sól morska, pieprz, pomidory z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim po szczypcie
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron ryżowy z patisonem

Przygotowanie

  1. Patisony jeśli są młode wystarczy jedynie porządnie umyć (nie trzeba ich obierać ze skórki i usuwać nasienia).

  2. Dwa patisony pokroić w plasterki i lekko posolić, a następnie zapiec w piekarniku (20 min/180stopni).

  3. Jednego patisona obgotować i zblendować do konsystencji sosu z dodatkiem pomidorów z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim.

  4. Pestki dyni uprażyć na teflonowej patelni, a makaron ryżowy przygotować według instrukcji na opakowaniu.

  5. Gotowy makaron wymieszać z sosem i podawać z kawałkami grillowanego patisona oraz pestkami dyni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń