Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 935
Dodano: 06.11.2020
Odsłon: 3214
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i oczyszczamy z błonek.
Następnie kroimy w cienkie paski i przekładamy do miski.
Pokrojoną polędwiczkę zalewamy sosem sojowym i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i starty imbir. Mieszamy i odstawiamy na ok 1 godzinę do “przegryzienia”.
Makaron przygotowujemy wg opisu na opakowaniu.
Na patelni lub w woku rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy polędwiczki, ok 2-3 min.
Następnie dodajmy mieszankę chińską i smażymy ok 2 min.
Po tym czasie dodajemy makaron.
Całość doprawiamy solą i pieprzem (można dodać jeszcze odrobinkę sosu sojowego).
Chwilkę smażymy mieszając, zdejmujemy z ognia i serwujemy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 07 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz