Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe w przygotowaniu danie z makaronem ryżowym i polędwiczką wieprzową z orientalną nutką.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 562
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4005
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 562
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4005
Składniki
Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i oczyszczamy z błonek. Następnie kroimy w cienkie paski i przekładamy do miski.
Pokrojoną polędwiczkę zalewamy sosem sojowym i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i starty imbir. Mieszamy i odstawiamy na ok 1 godzinę do “przegryzienia”.
Makaron przygotowujemy wg opisu na opakowaniu.
Na patelni lub w woku rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy polędwiczki, ok 2-3 min.
Następnie dodajmy mieszankę chińską i smażymy ok 2 min.
Po tym czasie dodajemy makaron.
Całość doprawiamy solą i pieprzem (można dodać jeszcze odrobinkę sosu sojowego).
Chwilkę smażymy mieszając, zdejmujemy z ognia i serwujemy.