Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe w przygotowaniu danie z makaronem ryżowym i polędwiczką wieprzową z orientalną nutką.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4548
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4548
Składniki
Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i oczyszczamy z błonek. Następnie kroimy w cienkie paski i przekładamy do miski.
Pokrojoną polędwiczkę zalewamy sosem sojowym i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i starty imbir. Mieszamy i odstawiamy na ok 1 godzinę do “przegryzienia”.
Makaron przygotowujemy wg opisu na opakowaniu.
Na patelni lub w woku rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy polędwiczki, ok 2-3 min.
Następnie dodajmy mieszankę chińską i smażymy ok 2 min.
Po tym czasie dodajemy makaron.
Całość doprawiamy solą i pieprzem (można dodać jeszcze odrobinkę sosu sojowego).
Chwilkę smażymy mieszając, zdejmujemy z ognia i serwujemy.