Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w prostym i pysznym sosie z młodego szpinaku i kremówki oraz dwóch rodzajów serów. Danie smaczne, łatwe do zrobienia, będzie smakowało całej rodzinie.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 165
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 188
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1949
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 165
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 188
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1949
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
W tym czasie przygotowujemy szpinak. Kroimy go niezbyt drobno. Obieramy również cebulę i czosnek. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek w cienkie plasterki. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy cebulę na szklisto. Dorzucamy do niej czosnek, podsmażamy go do momentu, aż poczujemy jego aromat (nie możemy przypalić czosnku) i wrzucamy do niego lekko posiekany szpinak i lubczyk.
Chwilę dusimy całość, następnie podlewamy śmietanką, dorzucamy serek topiony i goudę startą na grubych oczkach. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia serów. Na koniec przyprawiamy sos solą i pieprzem.
Do tak przygotowanego szpinaku wrzucamy ugotowany makaron i wodę z jego gotowania. Makaron spaghetti z kremowym sosem szpinakowo -serowym gotowy!