Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie makaronu z orzechami sprawdziło się. Następnym razem użyję innych orzechów, celem wypróbowania.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414144
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2244
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414144
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2244
Składniki
Boczek pokroiłem w kostkę, wytopiłem na chrupiąco na suchej patelni, pod koniec dodałem drobniutko posiekany czosnek. Wydrążony miąższ z awokado rozgniotłem widelcem z pokruszonymi orzechami i serem. Posiekałem rukolę i natkę pietruszki. Ugotowałem makaron al dente w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzony gorący makaron wymieszałem w garnku ustawionym na minimalnym ogniu najpierw z boczkiem z czosnkiem i wytopionym z niego tłuszczem, a następnie z masą z awokado i zieleniną. Doprawiłem solą, posypałem startym parmezanem.