Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie makaronu z orzechami sprawdziło się. Następnym razem użyję innych orzechów, celem wypróbowania.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15081
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15081
Składniki
Boczek pokroiłem w kostkę, wytopiłem na chrupiąco na suchej patelni, pod koniec dodałem drobniutko posiekany czosnek. Wydrążony miąższ z awokado rozgniotłem widelcem z pokruszonymi orzechami i serem. Posiekałem rukolę i natkę pietruszki. Ugotowałem makaron al dente w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzony gorący makaron wymieszałem w garnku ustawionym na minimalnym ogniu najpierw z boczkiem z czosnkiem i wytopionym z niego tłuszczem, a następnie z masą z awokado i zieleniną. Doprawiłem solą, posypałem startym parmezanem.