Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpyrki (skwarki) z szynki i łopatki wieprzowej usmażone z cebulą, podane z makaronem spaghetti.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12049
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 143
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8855
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12049
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 143
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8855
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155510
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Składniki
Wymyte, osuszone mięso kroimy w większą kostkę, doprawiamy przyprawami, umieszczamy w pojemniku zamykanym i wstawiamy do lodówki na noc. Na drugi dzień mięsa wykładamy na patelnię z gorącym tłuszczem i smażymy kostki na rumiany kolor z obu stron. W między czasie kroimy cebule w półksiężyce, solimy i mieszamy. Gdy szpyrki będą zarumienione dodajemy pokrojone cebule, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy makaron spaghetti według instrukcji która jest na opakowaniu.
Ugotowany makaron podajemy z usmażonymi szpyrkami z cebulą. Smacznego !!!