Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpyrki (skwarki) z szynki i łopatki wieprzowej usmażone z cebulą, podane z makaronem spaghetti.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 111
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4108
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 159
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 111
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4108
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 159
Składniki
Wymyte, osuszone mięso kroimy w większą kostkę, doprawiamy przyprawami, umieszczamy w pojemniku zamykanym i wstawiamy do lodówki na noc. Na drugi dzień mięsa wykładamy na patelnię z gorącym tłuszczem i smażymy kostki na rumiany kolor z obu stron. W między czasie kroimy cebule w półksiężyce, solimy i mieszamy. Gdy szpyrki będą zarumienione dodajemy pokrojone cebule, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy makaron spaghetti według instrukcji która jest na opakowaniu.
Ugotowany makaron podajemy z usmażonymi szpyrkami z cebulą. Smacznego !!!