Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpyrki (skwarki) z szynki i łopatki wieprzowej usmażone z cebulą, podane z makaronem spaghetti.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 728
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1892
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 420
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 728
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1892
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 420
Składniki
Wymyte, osuszone mięso kroimy w większą kostkę, doprawiamy przyprawami, umieszczamy w pojemniku zamykanym i wstawiamy do lodówki na noc. Na drugi dzień mięsa wykładamy na patelnię z gorącym tłuszczem i smażymy kostki na rumiany kolor z obu stron. W między czasie kroimy cebule w półksiężyce, solimy i mieszamy. Gdy szpyrki będą zarumienione dodajemy pokrojone cebule, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy makaron spaghetti według instrukcji która jest na opakowaniu.
Ugotowany makaron podajemy z usmażonymi szpyrkami z cebulą. Smacznego !!!