Dania główne Przepis na:
Makaron świderki z białym serem i brzoskwiniami


Przepisów i artykułów: 537 Ocena: 17061
Dodano: 27.05.2018
Odsłon: 419
Składniki
- 25 dag makaronu świderki
- 1 puszka brzoskwiń w syropie
- 25 dag białego sera nisko tłuszczowego, najlepiej trzykrotnie mielonego
- 2 łyżki cukru
- syrop pozostały po odcedzeniu brzoskwiń
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie przygotowujemy ser. Do sera dodajemy cukier oraz 3-4 łyżki syropu z brzoskwiń.
-
Wszystko dokładnie razem ze sobą mieszamy. Ugotowany makaron odcedzamy z nadmiaru wody i jeszcze gorący przekładamy porcjami na talerze.
-
Na makaron nakładamy porcję sera białego.
-
Na makaron z serem nakładamy odsączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie, a na końcu całość polewamy syropem z brzoskwiń. Smacznego !!!
Komentarze do przepisu (4)

kucharka-amatorka 27 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Coś dobrego na słodko. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 27 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczne! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz