Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron szpinakowy z pomidorami"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 123
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 110
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 123
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 110
Składniki
Pomidory natnij na krzyż, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Miąższ pokrój w kostkę.
Obierz czosnek oraz cebulę i drobno posiekaj. Rozgrzej oliwę (lub olej) i podsmaż cebulę oraz czosnek. Kiedy cebula się zeszkli, włóż pokrojone pomidory. Duś, mieszając, na małym ogniu, aż powstanie gęsty sos. Przypraw go solą oraz pieprzem.
Makaron ugotuj na pół twardo (al dente), odcedź. Rozłóż na talerze, polej sosem pomidorowym, posyp parmezanem. Każdą porcję udekoruj listkami bazylii. Zimą taki sos można przygotować z pomidorów z puszki.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Takie jest życie