Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa prostota w wykonaniu i o ciekawym smaku, uwielbiam pieczarki połączone z porem, a do tego jeszcze makaron mówię wam pycha.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8653
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7240
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4951
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327898
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8653
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7240
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4951
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327898
Składniki
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, to znaczy aby nie był za twardy ani zbyt miękki. W między czasie na rozgrzanej oliwie smażymy pokrojone w plasterki pieczarki razem z porem posiekanym w pół paseczki.
Wszystko podlewamy 2 łyżkami wody i dusimy na wolnym ogniu przez około 10 minut. Pod koniec duszenie doprawiamy warzywa solą i pieprzem. Makaron po ugotowaniu odcedzamy i jeszcze gorący nakładami porcjami na talerze.
Na makaron nakładamy podduszone pieczarki z porem.
Smacznego !!!