Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa prostota w wykonaniu i o ciekawym smaku, uwielbiam pieczarki połączone z porem, a do tego jeszcze makaron mówię wam pycha.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21734
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 371
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21734
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 371
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, to znaczy aby nie był za twardy ani zbyt miękki. W między czasie na rozgrzanej oliwie smażymy pokrojone w plasterki pieczarki razem z porem posiekanym w pół paseczki.
Wszystko podlewamy 2 łyżkami wody i dusimy na wolnym ogniu przez około 10 minut. Pod koniec duszenie doprawiamy warzywa solą i pieprzem. Makaron po ugotowaniu odcedzamy i jeszcze gorący nakładami porcjami na talerze.
Na makaron nakładamy podduszone pieczarki z porem.
Smacznego !!!