Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa prostota w wykonaniu i o ciekawym smaku, uwielbiam pieczarki połączone z porem, a do tego jeszcze makaron mówię wam pycha.
Smaki Grecji!
Odsłon: 97
Smaki Grecji!
Odsłon: 97
Składniki
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, to znaczy aby nie był za twardy ani zbyt miękki. W między czasie na rozgrzanej oliwie smażymy pokrojone w plasterki pieczarki razem z porem posiekanym w pół paseczki.
Wszystko podlewamy 2 łyżkami wody i dusimy na wolnym ogniu przez około 10 minut. Pod koniec duszenie doprawiamy warzywa solą i pieprzem. Makaron po ugotowaniu odcedzamy i jeszcze gorący nakładami porcjami na talerze.
Na makaron nakładamy podduszone pieczarki z porem.
Smacznego !!!