Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię kuchnie indyjską a zwłaszcza przyprawy, które w tej kuchni są używane. Jedną z nich jest tikka masala, którą mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Dzisiaj makaron, ale nie po włosku, tylko po indyjsku.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4657
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418291
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4657
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418291
Składniki
Makaron grube wstążki gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu do miękkości. Można również zastosować zasadę al dente.
Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w większe kawałki bo takie lubię.
Do potrawy wykorzystałem już upieczone mięso, które zostało mi z obiadu - kebab, który robiłem 1 dzień wcześniej. Tu możemy przeczytać przepis na mięso https://smaker.pl/moje-przepisy-dania-glowne/przepis-kebab-bobba,1911198,bobby.html?t=1675791570767
Na patelnię kładziemy cebulę, pieczarki i mięso. Podgrzewamy do miękkości, ale nie spalamy.
Jak całość jest miękka dodajemy sos Tikka Masala, podgrzewamy mieszając.
Na talerz nakładamy ugotowany makron i posypujmy pociętym na małe kostki serem mozzarella.
Na makaron polewamy przygotowany sos Tikka Masala i dodajemy pozostały ser. A teraz, to tylko rozkoszujemy się niesamowitym smakiem naszego dania. Smacznego.