Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Japoński makaron udon świetnie sprawdził się w tej wersji.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 314
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 95
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 21
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 148
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 314
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 95
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 21
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 148
Składniki
W dużej misce wymieszałam składniki dressingu. dodałam makaron i dokładnie wymieszałam. Ugotowałem udon według przepisu na opakowaniu (mój był świeży, więc wystarczyły mu 2-3 minuty), odsączyłem. Następnie dodałam makaron, dymkę, drobno pokrojoną paprykę, wymieszałam i wyłożyłem makaron na talerz, na nim rozłożyłem pokrojonego w grubą kostkę wędzonego łososia, posypałem ziarnami sezamu. Całość skropiłem dressingiem.