Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super propozycja na szybki i smaczny makaron z pieczarkami i serem feta, idealny na obiad lub ciepłą kolację.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 51
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 110
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 51
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 110
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Składniki
Cebule obierz i pokrój w paski, pieczarki obierz, pokrój drobno i opłucz . Na patelni rozgrzej olej i podsmaż chwilę cebulę, następnie dodaj pieczarki posyp solą i pieprzem i smaż około 10 minut.
W miedzy czasie ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Do usmażonych pieczarek dodaj pokruszony ser i posiekaną natkę pietruszki, wszystko razem wymieszaj podsmaż około 2 minuty, w razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj ugotowany makaron, w razie potrzeby dodaj kilka łyżek wody z makaronu.
Wszystko razem podgrzej przez minutę. Gotowe. Zamiast świderek możesz użyć inny dowolny makaron np. kokardki, kolanka.