Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super propozycja na szybki i smaczny makaron z pieczarkami i serem feta, idealny na obiad lub ciepłą kolację.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1586
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 700
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 686
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 283
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1586
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 700
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 686
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 283
Składniki
Cebule obierz i pokrój w paski, pieczarki obierz, pokrój drobno i opłucz . Na patelni rozgrzej olej i podsmaż chwilę cebulę, następnie dodaj pieczarki posyp solą i pieprzem i smaż około 10 minut.
W miedzy czasie ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Do usmażonych pieczarek dodaj pokruszony ser i posiekaną natkę pietruszki, wszystko razem wymieszaj podsmaż około 2 minuty, w razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj ugotowany makaron, w razie potrzeby dodaj kilka łyżek wody z makaronu.
Wszystko razem podgrzej przez minutę. Gotowe. Zamiast świderek możesz użyć inny dowolny makaron np. kokardki, kolanka.