Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zwykle makaron jest idealnym rozwiązaniem na pyszne i szybkie danie. Z dodatkiem warzyw, jeszcze pyszniej smakuje ;)
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Brokuł dzielimy na różyczki, blanszujemy w osolonym wrzątku. W rondlu rozgrzewamy olej, lekko szklimy cebulę, dodajemy pokrojone w kostkę filety, pokrojoną kalarepę i smażymy kilka minut. Następnie dolewamy śmietankę, dodajemy pokrojoną w paski cukinię oraz zioła. Dusimy pod przykryciem przez 10 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu dodajemy makaron i brokuły. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką.