Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj przygotowałam jajecznicę z kurkami. Przepisu nie wrzucałam, bo jest banalny:) A dzisiaj z reszty kurek przyrządziłam sos kurkowy. Jeszcze nim pachnie w całej kuchni...
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 105
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2671
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3593
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 529
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4864
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 105
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2671
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3593
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 529
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4864
Składniki
Makaron gotujemy:)
W rondlu o dość dużej pojemności lub w garnku z grubym dnem, roztapiamy masło, smażymy cebulę i pokrojony w paseczki boczek. Kiedy cebula będzie zeszklona, dorzucamy kurki. Oczywiście kurki przedtem myjemy, zaparzamy w wodzie z solą ok.5 minut. Potem kroimy w drobne kawałki. Smażymy dalej na maśle razem z cebulą i boczkiem.
Gdy cebulka będzie się rumienić, zalewamy bulionem. Chwilkę gotujemy i zaciągamy śmietaną. Doprawiamy do smaku. Ja już nie soliłam. Bulion nadał słoności, a kurki były gotowane w osolonej wodzie, jak dla mnie wystarczy. Gdy sos zgęstnieje, dorzucamy dużo zielonej pietruszki. Jeżeli nie zgęstnieje wystarczająco, możemy zaciągnąć odrobiną mąki.