Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W miarę szybka propozycja na obiadokolację. Pyszny prosty sos paprykowy łatwy do wykonania, a jak smakuje....
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18482
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7058
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30627
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29362
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18482
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7058
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30627
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29362
Składniki
Papryki kroimy w mniejszą kostkę. Posiekany czosnek krótko przesmażamy na patelni, dodajemy pokrojoną paprykę, mieszając, podsmażamy dolewając po trochu bulion. Po 5 minutach dodajemy paprykę słodką, sól i pieprz. Smażymy około 20 minut, pod koniec doprawiamy ostrą papryką i cukrem do smaku. W tym czasie gotujemy makaron do miękkości, ale nie może być rozgotowany. Na koniec do sosu dodajemy przecedzony makaron, wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy z natką pietruszki.