Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie dla niespodziewanych gości :)
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 1699
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 910
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1243
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 1699
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 910
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1243
Składniki
Makaron ugotuj wg. przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyść, pokrój na ósemki. Natkę posiekaj, a obraną cebulę pokrój wzdłuż na cienkie cząstki. Czosnek przeciśnij przez praskę
Na patelni stop masło. Na nim poukładaj cebulę i pieczarki, zapiecz. Nie poruszaj patelnią do momentu, aż pieczarki nabiorą złotobrązowego koloru. Na koniec dodaj odrobinę wina (ok. 1 niepełny kieliszek), dopraw solą, ziarenkami pieprzu i gałką. Dodaj jeszcze łyżkę masła i stop, aby powstał sosik.
Makaron odcedź, przelej gorącą wodą, osącz i wymieszaj z odrobiną masła. Przełóż na półmisek. Makaron obłóż grzybami, polej sosem. Posyp posiekaną natką, oprósz czerwonym pieprzem.