Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie dla niespodziewanych gości :)
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1629
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 404
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1629
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 404
Składniki
Makaron ugotuj wg. przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyść, pokrój na ósemki. Natkę posiekaj, a obraną cebulę pokrój wzdłuż na cienkie cząstki. Czosnek przeciśnij przez praskę
Na patelni stop masło. Na nim poukładaj cebulę i pieczarki, zapiecz. Nie poruszaj patelnią do momentu, aż pieczarki nabiorą złotobrązowego koloru. Na koniec dodaj odrobinę wina (ok. 1 niepełny kieliszek), dopraw solą, ziarenkami pieprzu i gałką. Dodaj jeszcze łyżkę masła i stop, aby powstał sosik.
Makaron odcedź, przelej gorącą wodą, osącz i wymieszaj z odrobiną masła. Przełóż na półmisek. Makaron obłóż grzybami, polej sosem. Posyp posiekaną natką, oprósz czerwonym pieprzem.