Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno posmakuje wielbicielom makaronu. Idealnie nadaje się również do podpieczenia na patelni na drugi dzień.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 758
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 758
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie. 1 dużą cebulę obrać i pokroić. Na patelnię dodać trochę oleju, wrzucić pokrojoną cebulkę, doprawić wegetą do smaku, zamieszać i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Na tym etapie możemy także dodać opcjonalne dodatki. Wtedy polędwiczki z kurczaka kroimy w kostkę i obtaczamy je w wegecie. Pieczarki obieramy i kroimy. Na patelni najpierw podduszamy na małym ogniu polędwiczki z kurczaka, następnie dodajemy pieczarki i pokrojoną cebulkę. Dusimy pod przykryciem do miękkości wszystkich składników.
Do podduszonej cebulki (lub cebulki z opcjonalnymi dodatkami) dodajemy wcześniej ugotowany makaron, następnie wsypujemy 2 opakowania sosu pieczarkowego Winiary i mieszamy delikatnie wszystkie składniki. Na koniec na patelnię dodajemy 400 ml śmietany. Danie podgrzewamy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż śmietana zgęstnieje i wszystkie składniki będą ciepłe. Smacznego!