Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 208
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 87
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 208
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 87
Składniki
Pieczarki obieramy,kroimy je w kostkę ,to samo z cebulą smażymy na złoty kolor.Pomidory odcedzamy,sok zostawiamy a pomidory kroimy w kostkę.Parówki kroimy w pół plasterki i dodajemy do pieczarek.Smażymy.Dodajemy czosnek.
Kiedy parówki lekko się przypieką dodajemy cząstki pomidorów i pokrojona w kostkę paprykę.Podsmażamy 5 minut i zalewamy sokiem z pomidorów i szklanką rosołową.Doprawiamy do smaku i dusimy 15-20 minut.Dodajemy przecier pomidorowy,doprowadzamy do wrzenia i posypujemy odrobiną mąki żeby zagęścić sos.
Makaron gotujemy w wodzie z solą i olejem.Makaron wrzucamy do sosu.Możemy podawać posypane serem.
Smacznego:)