Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8386
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1220
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4613
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 656
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8386
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1220
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4613
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 656
Składniki
Pieczarki obieramy,kroimy je w kostkę ,to samo z cebulą smażymy na złoty kolor.Pomidory odcedzamy,sok zostawiamy a pomidory kroimy w kostkę.Parówki kroimy w pół plasterki i dodajemy do pieczarek.Smażymy.Dodajemy czosnek.
Kiedy parówki lekko się przypieką dodajemy cząstki pomidorów i pokrojona w kostkę paprykę.Podsmażamy 5 minut i zalewamy sokiem z pomidorów i szklanką rosołową.Doprawiamy do smaku i dusimy 15-20 minut.Dodajemy przecier pomidorowy,doprowadzamy do wrzenia i posypujemy odrobiną mąki żeby zagęścić sos.
Makaron gotujemy w wodzie z solą i olejem.Makaron wrzucamy do sosu.Możemy podawać posypane serem.
Smacznego:)