Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1212
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5737
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18325
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1212
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5737
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18325
Składniki
Pieczarki obieramy,kroimy je w kostkę ,to samo z cebulą smażymy na złoty kolor.Pomidory odcedzamy,sok zostawiamy a pomidory kroimy w kostkę.Parówki kroimy w pół plasterki i dodajemy do pieczarek.Smażymy.Dodajemy czosnek.
Kiedy parówki lekko się przypieką dodajemy cząstki pomidorów i pokrojona w kostkę paprykę.Podsmażamy 5 minut i zalewamy sokiem z pomidorów i szklanką rosołową.Doprawiamy do smaku i dusimy 15-20 minut.Dodajemy przecier pomidorowy,doprowadzamy do wrzenia i posypujemy odrobiną mąki żeby zagęścić sos.
Makaron gotujemy w wodzie z solą i olejem.Makaron wrzucamy do sosu.Możemy podawać posypane serem.
Smacznego:)