Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio coś mnie ogromnie wzięło na ser pleśniowy. Idąc za ciosem zachciewajek, postanowiłem zrobić makaron, uznając że to będzie cudowne połączenie. I tak też się okazało. Nie sposób opisać euforii kubków smakowych, to po prostu trzeba spróbować. Arek Gie
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4495
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12190
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6909
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5650
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4495
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12190
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6909
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5650
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu znajdującego się na opakowaniu. Na rozgrzane masło wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki. Chwilę smażymy, dodajemy pokrojone w kostkę filety z kurczaka i rozgniecione ząbki czosnku. Smażymy 10 minut. Następnie dodajemy pokruszony ser i śmietankę, mieszamy dopóki cały się nie rozpuści. Wrzucamy makaron, dokładnie łączymy ze wszystkimi składnikami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.