Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio coś mnie ogromnie wzięło na ser pleśniowy. Idąc za ciosem zachciewajek, postanowiłem zrobić makaron, uznając że to będzie cudowne połączenie. I tak też się okazało. Nie sposób opisać euforii kubków smakowych, to po prostu trzeba spróbować. Arek Gie
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu znajdującego się na opakowaniu. Na rozgrzane masło wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki. Chwilę smażymy, dodajemy pokrojone w kostkę filety z kurczaka i rozgniecione ząbki czosnku. Smażymy 10 minut. Następnie dodajemy pokruszony ser i śmietankę, mieszamy dopóki cały się nie rozpuści. Wrzucamy makaron, dokładnie łączymy ze wszystkimi składnikami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.