Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i kurczaka oraz kurek które dodają dodatkowego smaku daniu. Polecam serdecznie.
rondel, nóż, sitko, deska, ręcznik papierowy, łyżka,
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie według opisu na opakowaniu, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą i odsączyć na sitku. Pierś kurczaka po oczyszczeniu , umyciu i osuszeniu pokroić w kostkę, dodać przyprawy paprykę, czosnek granulowany, przyprawę do drobiu oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wymieszać. Kurki po umyciu osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w mniejsze kawałki , małe zostawić w całości. W rondlu rozgrzać masło, dodać pokrojoną pierś kurczaka i podsmażyć do miękkości. Po podsmażeniu kurczaka wyjąc, a na patelnię włożyć przygotowane kurki doprawić pieprzem i solą, podsmażać kilka minut. mieszając od czasu do czasu. Gdy kurki zmiękną wlać bulion dodać serek śmietankowy , parmezan lub ser żółty starty na tarce. Podgrzewać mieszając aż składniki się połączą. Gdyby sos był zbyt gęsty dolać bulionu. Kiedy otrzymamy odpowiednią konsystencję sosu dodajemy podsmażonego kurczaka. Jeszcze chwilkę pogotować mieszając i sos gotowy. Po wyłączeniu dodać połowę posiekanej natki pietruszki i wymieszać. Ugotowany makaron rozłozyć na talerze polać sosem i posypać pozostałą natką pietruszki. Makaron mozna bezpośrednio wymieszać z sosem i nakładać na talerze to zależy od Was. Smacznego Rada; Jeżeli chcielibyście uzyskać większą ilość dobrego sosu to polecam dodatkowo przygotować sos śmietankowo - koperkowy według opisu na opakowaniu i połaczyć z przygotowanym sosem.
Sos gotowy po dodaniu natki pietruszki.
Danie gotowe do podania.