Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i tanie danie obiadowe. Jest konkretne i sycące, a zrobicie je w pół godziny.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11336
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6503
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5482
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13526
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5299
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11336
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6503
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5482
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13526
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5299
Składniki
Kiełbasę obieramy i kroimy w pasterki. Smażymy na oleju, aż zarumieni się z obu stron. Cebulę kroimy w piórka, papryczkę w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy. Dodajemy do kiełbasy i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Cukinię kroimy w kostkę, pieczarki w ósemki, dodajemy na patelnię. Doprawiamy solą i pieprzem i pod przykryciem dusimy 10 minut, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie gotujemy wodę i przygotowujemy makaron zgodnie z instrukcją. Makaron dodajemy na patelnię, dodajemy tymianek i smażymy chwilę mieszając, aby całość ładnie się połączyła. Podajemy od razu.