Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i tanie danie obiadowe. Jest konkretne i sycące, a zrobicie je w pół godziny.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35702
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6010
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35702
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6010
        
        
                Składniki
Kiełbasę obieramy i kroimy w pasterki. Smażymy na oleju, aż zarumieni się z obu stron. Cebulę kroimy w piórka, papryczkę w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy. Dodajemy do kiełbasy i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Cukinię kroimy w kostkę, pieczarki w ósemki, dodajemy na patelnię. Doprawiamy solą i pieprzem i pod przykryciem dusimy 10 minut, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie gotujemy wodę i przygotowujemy makaron zgodnie z instrukcją. Makaron dodajemy na patelnię, dodajemy tymianek i smażymy chwilę mieszając, aby całość ładnie się połączyła. Podajemy od razu.