Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne sezonowe danie - makaron z bobem, cukinią i zielonym pesto. Pesto alla genovese zawiera bazylię, ser dojrzewający i orzechy piniowe. Ten aromatyczny dodatek świetnie podkręca smak warzyw.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem połowy łyżeczki soli i cukru. Powinno wystarczyć 10 minut od rozpoczęcia wrzenia. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą. Obieramy ze skórek. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie cukinię kroimy w kostkę. Smażymy cukinię na oleju, aż lekko zmięknie. Dodajemy ugotowany bób, makaron, pesto i 3 łyżki wody z gotowania makaronu. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy 2-3 minuty, często mieszając. Rozkładamy na 4 talerze, każdy z nich posypujemy łyżeczką tartego sera. Opcjonalnie dekorujemy świeżą bazylią.