Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26531
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26531
Składniki
Boczek pokroiłam w słupki. Dałam na patelnię i lekko wytopiłam. Niewiele tego było więc do smażenia cebuli dodałam jeszcze odrobinę oliwy. Gdy cebula zaczęła się złocić dodałam rozgnieciony i posiekany czosnek. Gdy zaczął pachnieć dodałam wodę i serek topiony. Można użyć śmietanki- to ma być emulgator- który połączy sery z wytopionym tłuszczem i z płynem. Po roztopieniu serka dodałam starte pozostałe sery oprócz parmezanu, jeszcze posiekane oliwki i kapary. Na koniec sól i pieprz. Ugotowany makaron dałam do patelni z sosem, posypałam parmezanem i posiekaną natką pietruszki. Sos w połączeniu z makaronem od razu zgęstnieje- więc warto podlać odrobiną wody z gotowania makaronu.
Smacznego :)