Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z boczkiem

Makaron z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 818 Ocena: 16875

Dodano:

Odsłon: 381

Prosto a jak smacznie!

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron z boczkiem

Przygotowanie

  1. Boczek pokroiłam w słupki. Dałam na patelnię i lekko wytopiłam. Niewiele tego było więc do smażenia cebuli dodałam jeszcze odrobinę oliwy. Gdy cebula zaczęła się złocić dodałam rozgnieciony i posiekany czosnek.
    Gdy zaczął pachnieć dodałam wodę i serek topiony. Można użyć śmietanki- to ma być emulgator- który połączy sery z wytopionym tłuszczem i z płynem.
    Po roztopieniu serka dodałam starte pozostałe sery oprócz parmezanu, jeszcze posiekane oliwki i kapary. Na koniec sól i pieprz.
    Ugotowany makaron dałam do patelni z sosem, posypałam parmezanem i posiekaną natką pietruszki. Sos w połączeniu z makaronem od razu zgęstnieje- więc warto podlać odrobiną wody z gotowania makaronu.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń