Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 262
Królowa grilla :)
Odsłon: 64
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 59
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 67
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 262
Królowa grilla :)
Odsłon: 64
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 59
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 67
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Boczek pokroiłam w słupki. Dałam na patelnię i lekko wytopiłam. Niewiele tego było więc do smażenia cebuli dodałam jeszcze odrobinę oliwy. Gdy cebula zaczęła się złocić dodałam rozgnieciony i posiekany czosnek. Gdy zaczął pachnieć dodałam wodę i serek topiony. Można użyć śmietanki- to ma być emulgator- który połączy sery z wytopionym tłuszczem i z płynem. Po roztopieniu serka dodałam starte pozostałe sery oprócz parmezanu, jeszcze posiekane oliwki i kapary. Na koniec sól i pieprz. Ugotowany makaron dałam do patelni z sosem, posypałam parmezanem i posiekaną natką pietruszki. Sos w połączeniu z makaronem od razu zgęstnieje- więc warto podlać odrobiną wody z gotowania makaronu.
Smacznego :)