Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem postanowiłem nie gotować osobno makaronu. Może nie jest to wykwintne danie, składniki są dość okrojone, jednak smak jest nie do opisania.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415579
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2621
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415579
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2621
Składniki
Boczek kroimy na kawałki, jakie wolicie. Smażymy na rozgrzanej suchej patelni (opcjonalnie wlewamy łyżkę oleju), po kilku minutach wlewamy sos sojowy. Dusimy przez 5 minut pod przykryciem, dodajemy posiekaną cebulę. Pieczarki oczyszczamy, dodajemy do całości, dusimy pod przykryciem. Filet z kurczaka kroimy na duże kawałki, przekładamy na patelnię. Całość podlewamy wrzątkiem, wrzucamy makaron i dusimy do jego miękkości. Kilka minut przed końcem przyrządzania dania, dodajemy cukier i sos. Na koniec zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody. Całość podajemy z posiekaną natką pietruszki.