Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem postanowiłem nie gotować osobno makaronu. Może nie jest to wykwintne danie, składniki są dość okrojone, jednak smak jest nie do opisania.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Boczek kroimy na kawałki, jakie wolicie. Smażymy na rozgrzanej suchej patelni (opcjonalnie wlewamy łyżkę oleju), po kilku minutach wlewamy sos sojowy. Dusimy przez 5 minut pod przykryciem, dodajemy posiekaną cebulę. Pieczarki oczyszczamy, dodajemy do całości, dusimy pod przykryciem. Filet z kurczaka kroimy na duże kawałki, przekładamy na patelnię. Całość podlewamy wrzątkiem, wrzucamy makaron i dusimy do jego miękkości. Kilka minut przed końcem przyrządzania dania, dodajemy cukier i sos. Na koniec zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody. Całość podajemy z posiekaną natką pietruszki.