Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem postanowiłem nie gotować osobno makaronu. Może nie jest to wykwintne danie, składniki są dość okrojone, jednak smak jest nie do opisania.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Boczek kroimy na kawałki, jakie wolicie. Smażymy na rozgrzanej suchej patelni (opcjonalnie wlewamy łyżkę oleju), po kilku minutach wlewamy sos sojowy. Dusimy przez 5 minut pod przykryciem, dodajemy posiekaną cebulę. Pieczarki oczyszczamy, dodajemy do całości, dusimy pod przykryciem. Filet z kurczaka kroimy na duże kawałki, przekładamy na patelnię. Całość podlewamy wrzątkiem, wrzucamy makaron i dusimy do jego miękkości. Kilka minut przed końcem przyrządzania dania, dodajemy cukier i sos. Na koniec zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody. Całość podajemy z posiekaną natką pietruszki.