Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o smak, to może zwalić z nóg nie jednego smakosza. Przepis jest prosty, tani, ale bardzo smaczny.
Składniki
Na patelnie wlej troszeczkę oleju, pokrój boczek w cienkie paski włóż na patelnie i podsmaż około 10-20 minut, co jakiś czas mieszając, aż boczek będzie miękki. Pamiętajmy, że z boczku wytopimy tłuszcz, więc z tym olejem spokojnie bo nie chcemy by makaron pływał w oleju.
Następnie kroimy drobno cebulę i dodaj posiekaną cebulę do boczku. Smażymy do zeszklenia.
Do garnka wlej wodę posól, przykryj i dorowadź ją do wrzenia. Do wrzątku włóż makaron i gotuj tak jak lubisz. Jak makaron jest gotowy wyjmij z wody i pokrój długie paski na krótsze części.
Na patelnię do boczku dodaj pokrojone pomidorki koktajlowe i wymieszaj całość
Ugotowany makaron przełóż na patelnię oraz dodaj kukurydzę i wymieszaj całość. Podsmażamy około 5 minut do wymieszania smaków.
Pod koniec smażenia do całości dodaj sól, pieprz oraz pokrojoną rukolę. Całość wymieszaj i smaż jeszcze kilka minuty do wymieszania smaków.
Przed podaniem, proponuję jako dodatek zaproponować soja sos i pożyczyć smacznego.