Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na szybki i sycący obiad? Ten przepis na makaron z boczkiem w sosie serowym z pewnością Cię zachwyci! To danie łączy w sobie aromatyczny wędzony boczek, kremowe sery i świeże pomidorki koktajlowe, tworząc kompozycję smaków, która zachwyci każdego. Idealne na rodzinny obiad lub kolację, którą polubi cała rodzina. Ten przepis to prawdziwa uczta dla podniebienia. Łatwy w przygotowaniu, szybki i niezwykle smaczny, idealny na każdą okazję. Spróbuj go już dziś i podziel się swoimi wrażeniami w komentarzach!
deska do krojenia, patelnia, nóż
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 124
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1189
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31232
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3649
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4629
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8129
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 124
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1189
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31232
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3649
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4629
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8129
Składniki
Boczek kroimy w kostkę. Obraną cebulę siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy. Pomidorki koktajlowe przekrawamy wzdłuż na pół. Ser camembert kroimy na mniejsze części.
Na dużej patelni z niewielką ilością oleju smażymy pokrojony boczek kilka minut, co jakiś czas mieszając. ( Jeżeli boczek będzie tłusty możemy pominąć olej ). Następnie wrzucamy posiekaną cebulę i wszystko podsmażamy około 5 minut, po tym czasie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość smażymy kilka minut. Do boczku, cebuli i czosnku dodajemy starty ser, serek topiony i ser camembert, wszystko razem łączymy. Następnie wlewamy wodę z makaronu, całość gotujemy kilka minut aż sery dokładnie się roztopią, często mieszamy. Sos doprawiamy do smaku czarnym pieprzem oraz czerwoną papryką. Do sosu dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojone pomidorki, wszystko razem łączymy. Na końcu do sosu dodajemy ugotowany makaron całość razem mieszamy i od razu podajemy.