Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z dodatkiem boczniaków, pora, czosnku i natki pietruszki, czyli aromatyczne i smaczne danie wegetariańskie.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 109
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 57
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 59
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 42
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 109
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 57
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 59
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 42
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Por obrać, umyć i pokroić na cienkie półplasterki.
Pokrojony por smażyć przez około 5 minut na trzech łyżkach rozgrzanego oleju.
Boczniaki umyć, odciąć twarde końcówki i pokroić na cienkie paski.
Pokrojone boczniaki dodać do smażącego się pora, doprawić solą do smaku i smażyć, aż do odparowania wody.
Czosnek obrać i drobno posiekać.
Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać.
Czosnek i natkę dodać dodać do boczniaków i pora. Smażyć jeszcze przez około trzy minuty, ciągle mieszając, aby czosnek się nie przypalił.
Podawać z dowolnym rodzajem makaronu. U mnie dziś było spaghetti :)