Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z dodatkiem boczniaków, pora, czosnku i natki pietruszki, czyli aromatyczne i smaczne danie wegetariańskie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112895
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 184
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 440
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 432
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 778
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112895
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 184
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 440
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 432
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 778
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Por obrać, umyć i pokroić na cienkie półplasterki.
Pokrojony por smażyć przez około 5 minut na trzech łyżkach rozgrzanego oleju.
Boczniaki umyć, odciąć twarde końcówki i pokroić na cienkie paski.
Pokrojone boczniaki dodać do smażącego się pora, doprawić solą do smaku i smażyć, aż do odparowania wody.
Czosnek obrać i drobno posiekać.
Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać.
Czosnek i natkę dodać dodać do boczniaków i pora. Smażyć jeszcze przez około trzy minuty, ciągle mieszając, aby czosnek się nie przypalił.
Podawać z dowolnym rodzajem makaronu. U mnie dziś było spaghetti :)