Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z dodatkiem boczniaków, pora, czosnku i natki pietruszki, czyli aromatyczne i smaczne danie wegetariańskie.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 69122
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 494
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15441
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3303
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 69122
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 494
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15441
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3303
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Por obrać, umyć i pokroić na cienkie półplasterki.
Pokrojony por smażyć przez około 5 minut na trzech łyżkach rozgrzanego oleju.
Boczniaki umyć, odciąć twarde końcówki i pokroić na cienkie paski.
Pokrojone boczniaki dodać do smażącego się pora, doprawić solą do smaku i smażyć, aż do odparowania wody.
Czosnek obrać i drobno posiekać.
Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać.
Czosnek i natkę dodać dodać do boczniaków i pora. Smażyć jeszcze przez około trzy minuty, ciągle mieszając, aby czosnek się nie przypalił.
Podawać z dowolnym rodzajem makaronu. U mnie dziś było spaghetti :)