Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z dodatkiem boczniaków, pora, czosnku i natki pietruszki, czyli aromatyczne i smaczne danie wegetariańskie.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21587
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 100
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21587
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 100
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Por obrać, umyć i pokroić na cienkie półplasterki.
Pokrojony por smażyć przez około 5 minut na trzech łyżkach rozgrzanego oleju.
Boczniaki umyć, odciąć twarde końcówki i pokroić na cienkie paski.
Pokrojone boczniaki dodać do smażącego się pora, doprawić solą do smaku i smażyć, aż do odparowania wody.
Czosnek obrać i drobno posiekać.
Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać.
Czosnek i natkę dodać dodać do boczniaków i pora. Smażyć jeszcze przez około trzy minuty, ciągle mieszając, aby czosnek się nie przypalił.
Podawać z dowolnym rodzajem makaronu. U mnie dziś było spaghetti :)