Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwyczajne, proste danie, bez którego nie możemy się obejść latem. Dzisiaj wersja borówkowa, chociaż oczywiście taki makaron równie cudownie smakuje z truskawkami czy malinami.
Polecam.
Odsłon: 1216
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1658
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1135
Polecam.
Odsłon: 1216
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1658
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1135
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą. Borówki przepłukać pod wodą, osączyć na sicie. Połowę borówek zblendować z jogurtem, cukrem (ilość taka, jaka nam odpowiada) i listkami świeżej mięty. Do masy borówkowej dodać pozostałe owoce i śmietanę, całość wymieszać. Gotowym sosem polać makaron, podawać.
Smacznego.