Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwyczajne, proste danie, bez którego nie możemy się obejść latem. Dzisiaj wersja borówkowa, chociaż oczywiście taki makaron równie cudownie smakuje z truskawkami czy malinami.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8505
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1242
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4639
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 697
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8505
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1242
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4639
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 697
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą. Borówki przepłukać pod wodą, osączyć na sicie. Połowę borówek zblendować z jogurtem, cukrem (ilość taka, jaka nam odpowiada) i listkami świeżej mięty. Do masy borówkowej dodać pozostałe owoce i śmietanę, całość wymieszać. Gotowym sosem polać makaron, podawać.
Smacznego.