Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwyczajne, proste danie, bez którego nie możemy się obejść latem. Dzisiaj wersja borówkowa, chociaż oczywiście taki makaron równie cudownie smakuje z truskawkami czy malinami.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70295
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 503
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15476
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3321
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70295
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 503
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15476
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3321
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą. Borówki przepłukać pod wodą, osączyć na sicie. Połowę borówek zblendować z jogurtem, cukrem (ilość taka, jaka nam odpowiada) i listkami świeżej mięty. Do masy borówkowej dodać pozostałe owoce i śmietanę, całość wymieszać. Gotowym sosem polać makaron, podawać.
Smacznego.