Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwyczajne, proste danie, bez którego nie możemy się obejść latem. Dzisiaj wersja borówkowa, chociaż oczywiście taki makaron równie cudownie smakuje z truskawkami czy malinami.
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 90223
Chleb żytni to smak tradycji, który nigdy się straci na atrakcyjności. Gęsty,...
Odsłon: 1053
Dobrze mieć w zamrażalniku zapas mrożonych warzyw z których można wyczarować...
Odsłon: 81
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 126
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 90223
Chleb żytni to smak tradycji, który nigdy się straci na atrakcyjności. Gęsty,...
Odsłon: 1053
Dobrze mieć w zamrażalniku zapas mrożonych warzyw z których można wyczarować...
Odsłon: 81
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 126
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą. Borówki przepłukać pod wodą, osączyć na sicie. Połowę borówek zblendować z jogurtem, cukrem (ilość taka, jaka nam odpowiada) i listkami świeżej mięty. Do masy borówkowej dodać pozostałe owoce i śmietanę, całość wymieszać. Gotowym sosem polać makaron, podawać.
Smacznego.