Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szybkie danie, smakuje wyśmienicie, szybko znika z talerza. Bardzo lubiany przez moich domowników.
garnek, patelnia, łyżka cedzakowa,
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3949
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415361
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2537
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3949
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415361
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2537
Składniki
Brokuły dokładnie oczyścić, opłukać podzielić na różyczki. Włożyć do garnka z osoloną wodą i gotować około 5 - 7 minut od momentu zagotowania wody. Czosnek obrać, pokroić w cieniutkie plasterki, podsmażyć na maśle klarownym, doprawiając do smaku słodką papryką i odrobiną chili. Brokuły po ugotowaniu wyjąc na sito łyżką cedzakową aby odsączyć z nadmiaru wody. Następnie ugotowane i odsączone brokuły dodać na patelnie do czosnku. Całość dokładnie wymieszać i smażyć na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Wodę, w której gotowały się brokuły ponownie zagotować i ugotować w niej makaron a-la den te. Makaron odcedzić zostawiając 1/2 szklanki wody z gotowanego makaronu. Makaron dodać na patelnię, dolewając zostawioną wodę, całość dokładnie wymieszać i jeszcze pogotować około 5 - 8 minut. Posypać startym parmezanem .