Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szybkie danie, smakuje wyśmienicie, szybko znika z talerza. Bardzo lubiany przez moich domowników.
garnek, patelnia, łyżka cedzakowa,
ciekawy pomysł na danie z makaronem:)
Odsłon: 16367
Szybka i prosta w przygotowaniu idealna na różne okazje jako samodzielne dani...
Odsłon: 3954
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 241
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 241
Składniki
Brokuły dokładnie oczyścić, opłukać podzielić na różyczki. Włożyć do garnka z osoloną wodą i gotować około 5 - 7 minut od momentu zagotowania wody. Czosnek obrać, pokroić w cieniutkie plasterki, podsmażyć na maśle klarownym, doprawiając do smaku słodką papryką i odrobiną chili. Brokuły po ugotowaniu wyjąc na sito łyżką cedzakową aby odsączyć z nadmiaru wody. Następnie ugotowane i odsączone brokuły dodać na patelnie do czosnku. Całość dokładnie wymieszać i smażyć na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Wodę, w której gotowały się brokuły ponownie zagotować i ugotować w niej makaron a-la den te. Makaron odcedzić zostawiając 1/2 szklanki wody z gotowanego makaronu. Makaron dodać na patelnię, dolewając zostawioną wodę, całość dokładnie wymieszać i jeszcze pogotować około 5 - 8 minut. Posypać startym parmezanem .
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 46
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 96