Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzebujecie szybkiego przepisu na bezmięsny obiad? To będzie dla Was rozwiązanie idealne. Połączenie jędrnego makaronu, kremowo-serowego sosu na bazie beszamelu i pysznych, zielonych brokułów. Danie idealne ;D
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy je na półtwardo w osolonej wodzie. Gotowe różyczki zalewamy zimną wodą.
W rondelku o grubym dnie roztapiamy masło i dodajemy mąkę. Cały czas mieszamy i zasmażamy aż powstanie gładka masła. Następnie stopniowo wlewamy zimne mleko, cały czas mieszamy aby nie powstały grudki. Dodajemy pokrojony w małą kostkę ser pleśniowy. Cały czas mieszamy i podgrzewamy aż ser się rozpuści. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Do gotowego sosu dorzucamy brokuła.
Makaron łączymy z sosem i dokładnie mieszamy. Podajemy gorący, obsypany tartym parmezanem i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego ;)